Gi gjestene dine en god opplevelse i omgivelser med særegen atmosfære

Hvis du ønsker et selskap eller en sammenkomst med en særegen atmosfære, er Tollerodden et lykkelig valg. Vi sørger for å gi deg og dine gjester den rette rammen rundt anledningen. På Tollerodden åpner vi våre flotte stuer, hver med sin særpregede stil og historikk.

Add Any content here

Benytt skjema for forespørsel

Oppgi så mye informasjon som mulig, deretter kontakter vi deg og vi enes rundt detaljer og kostnader.  informasjon og generell prising finner du lengre nede på denne siden.

Arrangementer og prising   

Type arrangement Beskrivelse Pris
Promoteringsselskap i historisk ramme for større grupper Varierende størrelse og kompleksitet, både hva

gjelder antall gjester, pynting, servicenivå og hvor mange stuer som skal benyttes.

Grunnregel for prisberegning er én dugnadsvert pr. 8. gjest.

Avhenger av antall deltakere, betjening og stuer i bruk.
Selskap med 10-20 personer Merk: Selskaper under 10 personer arrangeres normalt ikke.  ukedager kr. 4.500,-.

+ kr 700.-pr påløpt time utover 4 timer.

Helaften fredag og lørdag (18.00 – 01.00) Prisen inkluderer personer fra Stiftelsen Tollerodden og Tolleroddens Venner med ansvar for å klargjøre lokalene, og å gjennomføre promoteringen eller selskapet. Uavhengig av antall kr. 7500,-.

Utvidet service og åpent lokale utover fastsatt tid, kr. 1.000,- pr. time

Bryllupsarrangement Prisen dekker personer fra Stiftelsen Tollerodden og Tolleroddens Venner med ansvar for å klargjøre lokalene, og å gjennomføre selskapet. 1700.- pr. time fra start til avslutning

+ mat og drikke

Selskaper på søndager for inntil 30 personer Prisen inkluderer renhold, pynting av lokalet, borddekking, blomster og serveringspersonale.

Mat bestilles gjennom Stiftelsen Tollerodden.

4 timer, kr. 5000,-.

+ kr 700.-pr påløpt time utover 4 timer.

Frivillige lag og organisasjoner Leie inntil 4 timer på hverdager.

Ved servering /mat med promotering.
På hverdager og dagbasis.

Mat bestilles gjennom Stiftelsen Tollerodden.

Pr. rom kr 500,-.

Grunnpris kr. 1250,-
Dag/kveld kr. 1.700.-

Helg kr. 2.500,-

Møter og konferanser Leie av møterom dagtid med enkel servering etter avtale.

Varierende størrelse og kompleksitet, både hva gjelder antall gjester, pynting, servicenivå og hvor mange stuer som skal benyttes.

Dagspakker inklusive lunsj og/eller middag kan avtales.

Grunnregel for prisberegning er én dugnadsvert pr. 8. gjest.

Kr. 2500.-

Avhenger av antall deltakere, betjening og antall stuer i bruk.

Omvisning grupper Inntil 20 personer.

20 – 40 personer.

Over 40 personer.

Kafeen kan tilby enkel bevertning etter avtale.

Kr. 300.-

kr. 500,-

kr 700.-

Stuene på Tollerodden   

Mary’s Stue:


Marys stue kan oppleves i et interiør slik Mary Archer, ofte kalt Colin Archers seilende og piperøkende søster, hadde sin dagligstue på slutten av 1800-tallet i sidebygningen på Tollerodden.

Rommet kan brukes som spisestue for inntil 34 personer i fullt gourmetoppdekking eller inntil 22 personer i oppdekt ”kongebord”. Rommet egner seg også som møterom for mellom 10-40 personer. Da kan enkle retter, kaffe og kaker nytes ved bordene. Stuen kan også romme 65 personer i kinooppsett.

Archer-salongen:


Archer-salongen kan oppleves i et interiør fra ca 1830-årene. Salongen er rekonstruert ut fra bygningsarkeologiske funn. Funnene er fra tiden da familien W. og J. Archer brukte rommet som sin dagligstue. Paret hadde 13 barn, deriblant Colin Archer.

Salongen er blekrød med sjablongdekor. En av dørene er dekorert på et senere tidspunkt, antageligvis ved århundreskiftet og er autentisk.

Rommet kan brukes til mindre middagsselskap, opp til 10 personer, og som kaffesalong, ”after noon tea party” på skotsk/engelsk maner eller som stue etter måltid. Har du sans for 1800- og tidlig 1900-talls spiskammers, gjerne fra utvalgte middager fra polarskuta Fram. Fra Fritjof Nansens og Roald Amundsens ferder, kan vi lage polferdsmåltider.

Falkenbergs draperistue:


Tollerodden var i Hans Falkenbergs eie fra 1794 (da den ble ombygd) og fram til 1820. Da hadde skipsrederen, kjøpmannen og politikeren Hans Falkenberg måttet gjøre ”oppbud”, dvs. erklære seg konkurs, og måtte selge Tollerodden.

De sterkeste spor etter Falkenbergs oppussing er draperistuens interiør. Her møter vi overgangen mellom 1700- og1800-tallets stil. Malte draperier på linlerret inspirerte til datidens salongkultur med sosiale samlinger, utøvende kunstnere, høytlesning, politiske diskusjoner, kvinnenes stemmerett, osv. Rommet har også autentiske barokkdekorer som er ”gjemt i titteskapet”!

Her kan en spise på 1700-tallets ovale spisestuebord opptil 12 personer. det er også plass til 10 personer på tilstøtende bord, altså opp til 22 personer. Her dekkes med kandelabere og rike blomsterdekorasjoner som hører tiden til. Her kan en også ha ”private” lunsjer under perioden med åpent hus om sommeren eller sammen med møter i Marys stue.

”Barokkstua”


Barokkstua er prosjektets stolthet. Her møter du husets eldste rom med autentiske detaljer fra «eneveldets tid», da tolloffiserer hadde sitt virke her. Barokkhimlingen har vært innestengt i 220 år, og framstår nå i nykonservert prakt. Resten av rommet er rekonstruert på barokkens veggbekledningsteknikker og innredet med enkelte barokkelementer.

Rommet har også flygel som Jane Ann Archer fikk i huset i 1883. Det har vært på ”vandring” siden 1930, men er nå restaurert og til stor glede for folk og hus.

Rommet kan brukes til konserter, enten alene eller sammen med de tilstøtende stuer. Kaffesalong og middagsselskap opp til 15 personer.

Fram-salongen


Fram-Salongen er satt tilbake til sent 1700-tall inspirert av funn i rommet. Den har en bord av  blå akantusdranker på lys blå bakgrunn. Vinduene fra Falkenbergs tid, rundt 1794, gir godt dagslys, og dette er igjen blitt en lys og vakker storstue.

I dag er stuen dedikert til polarskuta Fram og Colin Archers liv og virke. Den har utsikt ned til minnesmerket over slippen der Colin Archer bygde de aller fleste av sine båter.

Rommet er anvendelig til flere formål. Her kan dekkes til 30 spisegjester, være «ball-room» med dans, eller settes opp til foredrag med plass til 45 personer.

Kjøkkenet:


Mat fra vårt kvalitetsbevisste  kjøkken

Fra 1. januar 201X har vi inngått avtale med ny samarbeidspartner for vårt kjøkken :

Fru Enebær ved Morten Kristiansen i Tønsberg. Morten har blant annet drevet D’artagnan og Touch of France i Oslo – noe som betyr topp kvalitet på mat.

Det legges opp til kvalitetsmat fra Norge, Frankrike og Italia, men også inspirert av sesongenes spesialiteter. Nytt er også 2 spennende Tapas-retter. Ønsker man seg en egenkomponert meny er det selvfølgelig mulig.

For våre “Barokkaftner” komponerer vi  menyer ut fra datidens spisskammers og med utgangspunkt i det geografiske området som temaet for konserten er i fra. For 2011 var det Mozarts tid i Wien-Østerrike på 1750-tallet.

Private historiske aftner kan ha sitt utspring fra bla. H Schønberg Erkens menyer på 18 – tidlig 1900 tall.


Eller, med vår sterke tilknytning til Colin Archer, hva med en historisk meny slik den var på Nansens polferd  om bord i polarskuta FRAM?

Vi kan indikere priser for en 3 retters kvalitetsmeny inntil kr. 550,- pr. person. Ønsker men 4,5,6 eller 7 retter får man tilbud på dette.

Tapas-menyene vil koste fra kr. 270,- til kr. 400,- pr. person.

Hvis man har behov for måltider til inntil 70 personer, anvist ved bordplassering dekker vi i alle stuene. Om sommeren kan selskaper og arrangementer kombineres med pyntet tun og utearrangementer til inntil 90 personer.

Teknisk utstyr:


Vi kan blant annet tilby videokanon og lydanlegg som en del av møtepakken ved behov.

I annen etg. har vi eget møterom for inntil xxx personer.